Laura 

Olen Laura Kangasniemi 23-vuotias pararatsastaja ja Laura Kangasniemi Oy:n yrittäjä. Asun Tuusulassa, mutta olen kotoisin Haapavedeltä. Rakastan urheilua, luontoa, ystäviä ja tietenkin hevosia, Olen luonteeltani melko määrätietoinen ja teen unelmieni sekä tavoitteideni eteen kaikkeni.  

Intohimonani urheilijana on kehittyä jatkuvasti ja oppia hevosista. Treenaan ammattimaisesti pararatsastuksessa, jossa kuulun ryhmään IV. 

Minulla on upea 8-vuotias kilpahevonen Goldprins, johon pääset tutustumaan TÄÄLTÄ.

2023 Pararatsastus

Euroopan mestaruuskilpailut Riesenbeck, Saksa (Goldprins)

Pohjoismaien mestaruuskilpailut Drammen, Norja (Goldprins)

CPEDI3* Vallensbæk, Tanska (Goldprins)

CPEDI3* Varsova, Puola (Goldprins)
CPEDI3* Motešice, Slovakia (Goldprins ja Kyrö Hot Sway)
Hallimestaruus hopeamitali (Goldprins)

2022 Pararatsastus

Suomen mestaruus hopeaa (Supremo)
CPEDI3* Tanska (Goldprins)
CPEDI3* Saksa (Supremo)

2021 Pararatsastus

 Suomen mestaruus Pronssi (Finnman)

Miksi olen pararatsastaja?

12.3.2017 jouduin vakavaan ratsastusonnettomuuteen. Päivä alkoi normaalisti aamutallilla, jonka jälkeen aloin ratsastamaan hevosia. 

Treenit alkoivat normaalisti ja hevonen oli tosi kiva ratsastaa. Treeni oli jo lopussa ja päätin ratsastaa yhden tehtävän vielä kerran. Muistan miettiväni: suoritanko tehtävän uudelleen, vai jätänkö treenin tähän. Viimeisen tehtävän ratsastusta en muista, se oli kohtalokas. Hevonen oli hypännyt hieman matalan hypyn ja kompastunut esteelle. Putosin pää edellä ja jäin makaamaan maahan. Menetin tajuntani.

Putoamisen nähneet muut nuoret ratsastajat toimivat neuvokkaasti ja soittivat hätäkeskukseen. Heille olen ikuisesti kiitollinen. Ambulanssi saapui nopeasti paikalle ja minut kuljetettiin paloasemalle, josta jatkoin SEPE-helikopterilla OYS:n teho-osastolle.

Loukkaantuminen oli vakava. Olin koomassa noin viikon ajan, sain vaikean aivovamman ja oikea puoli kehostani halvaantui. Ennusteeni eivät olleet hyvät, mutta kuntoutuminen eteni todella paljon odotettua paremmin. Opettelin uudestaan mm. istumaan ja kävelemään. Kongitiivinen toimintakykyni oli alentunut huomattavasti. 

Elämäni muuttui, unelmia ja haaveita täytyi ryhtyä rakentamaan uudestaan. Aivovamma vaikuttaa edelleen jokapäiväiseen elämääni. Esimerkiksi tällä hetkellä täyspäiväinen opiskelu tai työnteko on minulle todella liian rankkaa, sillä aivovamman vuoksi mm. kuormitun normaalia nopeammin ja uuden oppiminen ja työstä palautuminen on tavallista hitaampaa.

 Hevoset olivat suuri voimavara toipumisessa. Onnettomuuden jälkeen vaihdoin esteratsastuksen kouluratsastukseen ja hiljattain pararatsastukseen. Vammautuminen rajoittaa elämääni edelleen, mutta se ei estä unelmien tavoittelua. 

Haluatko kuulla tarinani, lue lisää TÄÄLTÄ