Moikka! Ratsastuksen oheistreeni on ollut minulle tärkeää koko ratsastushistoriani ajan.  Toki lapsena siihen ei tietenkään kiinnittänyt samalla tavalla huomiota, mitä vanhempana. 

Ratsastus on urheilua siinä missä muutkin urheilulajit. Eihän uimari treenaa ainoastaan uimalla ja sählynpelaamiseen kuuluu myös oheistreeni. Oheistreenin avulla urheilija suoriutuu lajistaan paremmin ja helpommin.  Niinkuin ratsastuksessa ratsastajan kuntoa täytyy kehittää muullakin kuin ratsastamalla. Mitä paremman kunnon omaa ja mitä paremmin tunnet ja tiedät kuinka kroppasi toimii ja sitä paremmin pystyy keskittymään ratsastamiseen. Minä itse ja uskon monen muunkin ratsastajan tavoittelevan mahdollisimman tasapainoista ja mahdollisimman vähän hevosta häiritsevää istuntaa ja eleettömimpiä apujen käyttöä. Ja mm. tähän tarvitsemme oheistreeniä lajiharjoittelun lisäksi.  

Urheileminen on ollut minulle aina luonnollista ja tärkeää, eikä se ole pakkopullaa. Olen aina urheillut ratsastuksen lisäksi pääsääntöisesti juoksemalla ja erilaisilla kotitreeneillä. En ole kuitenkaan treenannut aiemmin tavoitteellisesti tai suunnitelmallisesti, ulkonäön takia, vaan pääsääntöisesti ajatellen siitä olevan hyötyä minulle ratsastuksellisesti. 

Hiljattain olen lähtenyt ajattelemaan syvemmin ratsastuksen oheistreeniä ja kiinnostunut siitä ja sen merkityksestä syvemmin. Viime kesänä juttelimme hyvän ystäväni Iida Niittykosken kanssa treenaamisesta, ratsastuksen oheisharjoittelusta sekä kehonhuollosta. Asioiden edetessä, hevosen löytymisestä ja maajoukkueen pääsy johdatteli asioita eteenpäin ja nyt olen todella onnekkaassa tilanteessa, sillä pääsen harjoittelemaan säännöllisesti, valvotusti ja turvallisesti valmentajani ja hyvän ystäväni Iidan kanssa Beauty Centerillä. 

Minun treeniohjelmassa on otettu huomioon omat heikkouteni mm. oikean puolen heikkous.