Hevosten kanssa matkustaminen laivalla

Yhteistyössä Tallink Silja Oy:n kanssa

Laivalla hevoset otetaan huomioon myös laivahenkilökunnan puolesta

Hevosten kanssa laivalla matkustaminen on tullut tutuksi erityisesti tänä vuonna, sillä olemme tehneet useita kisareissuja ulkomaille, ja jokainen ulkomaan reissu on vaatinut aina laivamatkan. 

Olinkin erityisen iloinen, kun saimme järjestettyä meidän tämän vuoden kahdelle viimeiselle kisareissulle yhteistyön Tallink Silja Oy:n kanssa! Olen aina kulkenut hevosten kanssa Tallink Silja Linen laivoilla ja olen ollut erittäin tyytyväinen heidän palveluihin. Näilläkään laivamatkoilla emme joutuneet pettymään Tallink Silja Linen palvelutasosta!

Vastaanotto laivalle hevosten kanssa sujuu jouhevasti ja hevoset otetaan huomioon koko laivamatkan ajan. Kaikki asiointi sujuu hyvässä yhteistyössä laivahenkilökunnan kanssa. Tämä on erityisen tärkeää, jotta myös hevosille saadaan turvallinen laivamatka. Laivahenkilökunta auttaa aina tarvittaessa ja heiltä voi kysyä neuvoa tilanteessa kuin tilanteessa. 

Lastaus Tallink Silja Linen laivoille on hyvin ohjeistettu, niin etukäteen saatavien varausvahvistusten kuin paikan päällä tapahtuvan ohjeistuksen osalta. Hevoset lastataan laivaan ensimmäisinä tai viimeisinä tilanteen mukaan. Hevoskuljetuskalustot pyritään aina sijoittamaan niin kauas autokannella sijaitsevista jätesäiliöistä kuin se on mahdollista. Laivalla henkilökuntaa tiedotetaan myös, ettei lasiroskia saa heittää jätekuiluihin hevosten ollessa autokannella, etteivät hevoset pelästy kovia ääniä lasin särkymisestä.

Laivalle annetaan varauksen yhteydessä kuljetuskaluston rekisterinumero sekä korkeus- että pituustiedot. Tämän lisäksi laivalle on hyvä kertoa tieto siitä, miltä puolelta hevoskuljetusauto tai traileri aukeaa, jotta he voivat jättää siihen tarvittavan määrän tilaa. Hevosia pääsee myös yöllä katsomaan ottamalla infoon yhteyttä, josta järjestyksenvalvoja lähtee mukaan käymään autokannelle. Jos autokannella on useampia hevoskuljeuksia, käydään hevosten katsomiset tekemässä yhdessä. Meidän reissuilla on toisinaan käynyt niin, että järjestyksenvalvoja on tullut moikkaamaan hevosia ja antamaan herkkuja, mikä on ollut tosi kiva juttu. Näin hevosetkin pysyvät tyytyväisinä. 🥰 Tämä ei tietenkään ole missään nimessä vaatimus, mutta on tietysti kiva lisä, jos laivahenkilökunta on hevosystävällistä! Autokannelta saa vettä hevosille ja autokannen ilmastoinnissa huomioidaan, että laivalla on hevosia, jotta siellä vaihtuu ilma riittävästi.

Me matkustimme Tallink Shuttlen MyStar-laivalla sekä Tallink Silja Linen Symphony- ja Princess-Laivalla

Lokakuun lopulla matkasimme Slovakiaan ja edessä oli lyhyt, kahden tunnin mittainen laivamatka Helsingistä Tallinnaan Tallink Shuttlen MyStar-laivalla. Tällä matkalla hevosia ei tarvinnut käydä katsomassa erikseen laivamatkan aikana. Laivaan päästyämme katsoimme vain, että hevoset jäivät tyytyväisinä autoon, ja me ihmiset suuntasimme aamiaiselle. Tallink Shuttle tarjosi meille myöhäisen aamiaisen sekä oleskelun loungessa. Saimme siis kivasti levättyä, vaikka matka ei kauaa kestänytkään. Satamaan päästyämme juotimme ja ruokimme hevoset, ennen kuin jatkoimme maanteitse matkaa kohti Slovakian kilpailupaikkaa. Paluumatka oli jälleen Tallinnasta Helsinkiin, ja tällä matkalla saimme niin ikään nauttia rauhallisesta lounaasta sekä Tallink shuttlen MyStarin loungesta.

Vuoden viimeinen kisareissu suuntautui joulukuun alussa Hollantiin. Lähdimme sinne kahden hevosen, Prinssin ja Veikan kanssa. Tällä kertaa kuljimme pidemmän matkan laivalla, mennessä Helsingistä Tukholmaan Symphony-laivalla, ja tullessa Kapellskäristä Turkuun Princess-laivalla.

 

Pitkillä laivamatkoilla käymme katsomassa hevosia 3-4 tunnin välein

Suomen ja Ruotsin lipun alla liikennöivillä laivoilla autokannen lastauksesta vastasi yliperämies. Myös tällä matkalla laivan henkilökunta oli ohjeistettu hyvin siitä, että autokannella on hevosia. Pidempi laivamatka erosi edellisestä laivamatkastamme siten, että hevosia käytiin katsomassa noin 3-4 tunnin välein koko laivamatkan ajan, myös yöllä. Laivan järjestyksenvalvoja tuli mukaamme autokannelle, jossa hevoset ovat. Tällöin tarkistettiin hevosten kunto, annettiin niiden venyttää päätä alas ja ne juotettiin ja ruokittiin. Autokannelta sai vettä hevosille ja autokannen ilmastoinnissa huomioitiin jälleen hienosti, että laivalla on hevosia, jotta ilma vaihtuu riittävästi. Joka käynnillä tarkistimme myös, että kuljetuskaluston sisällä oli sopiva lämpötila ja ilma vaihtui. Tukholmassa päästimme hevoset jaloittelemaan maihin päästyämme, jonka jälkeen jatkoimme maanteitse matkaa ensimmäiseen pysähtymispaikkaamme Etelä-Ruotsissa.

Menomatkalla me ihmiset saimme nauttia laivalla päivällisen ja aamiaisen, minkä lisäksi meille oli varattu hytit, sillä matka oli tosiaan yön yli kestävä. Tulomatkalla Kapellskäristä Turkuun oli päivämatka, mutta pääsimme silti hytteihin lepäämään, minkä lisäksi saimme nauttia aamiaista ja lounasta laivalla.

 

Kaiken kaikkiaan nämä matkat Tallink Silja Oy:n laivoilla sujuivat oman kokemukseni mukaan erittäin hyvin, saimme hyvää kohtelua ja ruoat olivat herkullisia. Voisin koska tahansa suositella matkustamista hevosten kanssa Tallink Silja Oy: laivoilla!