Huhtikuun kuulumisia

Kohti ensimmäistä kansallista starttia

Moikka! Huhtikuussa on tapahtunut kaikenlaista. Kivoja ja vähän ikävämpiäkin juttuja!

Alkuvuodesta alkaen olemme treenanneet Fidelin kanssa kovasti ja  treenit ovat sujuneet hyvin. Fidel on liikkunut tosi kivasti ja sen kanssa on ollut mukava treenata sekä kehitystä on tapahtunut niin hevosessa kuin ratsastajassakin. Huhtikuussa otimme ensimmäisen viikon todella kevyesti, sillä edessä oli matkustusta, treeniä ja kilpailuja.  

17-18.4 oli aluevalmennukset, jotka menivät ihan kivasti. Sunnuntain valmennuspäivänä oli rataharjoitukset, jossa menimme pararatsastuksen henkilökohtaisen ohjelman. Kun rata oli arvioituna pohjalla, pystyi varmemmalla mielellä lähteä seuraavan viikonlopun kilpailuihin Ypäjälle!

23-24.4 meillä oli ensimmäiset kansalliset kilpailut. Matka Ypäjälle sujui ongelmitta ja hevonen käyttäytyi niin Fiksusti koko reissun. Perjantaina menimme joukkueohjelman, josta 63,141%  ja sunnuntaina henkilökohtaisen ohjelman, josta prosentteja 64,125%.. Molempiin ratoihin olen tosi tyytyväinen ensimmäisiksi kilpailuiksi!

Laura ja Fidel maneesissa

Fidelin vatsaongelmat säikäyttivät

Kotimatkalla keskustelimme hevosen omistajan kanssa, siitä pitäisikö varmuuden varalta käydä tutkimassa Fidelin vatsa, sillä raviosuudet molemmilla radoilla oli hieman nihkeitä ja olen myös kevään aikana vähän väliä hätäillyt hevosen vatsaa.

Päädyimme varaamaan hevoselle klinikkakäynnin 3.5, jossa otettiin hiekkakuvat, tähystettiin vatsa ja raspattiin hampaat. Kaikki muut oli kunnossa, mutta valitettavasti tähystyksessä vatsasta löytyi pari naarmua eli Fideliltä löytyi vatsahaava. Haavaumat oli hyvällä paikalla, eikä olleet kovin isoja. Fidel sai kolmen viikon lääkekuurin, jonka jälkeen 24.4 on kontrollikäynti, jossa tsekataan onko vatsa parantunut. 

Vaikka vatsahaavan löytyminen on ikävä asia, syyn löytyminen helpotti oloa. Toivotaan, että vatsahaava paranee hyvin ja pääsemme jatkamaan kilpailuja ja treenejä normaalisti! Lääkekuurin ajan Fidel liikkuu 4x viikossa, joten treenit ei jää täysin tauolle!