Kesän kuulumiset

Moikka!

Kesä alkaa olla loppupuolella. Nyt on hyvä hetki palata ajassa taaksepäin ja kirjoittaa kuulumisia ja ajatuksia kesästä. Mitä kaikkea tänä kesänä ehti tapahtua?

Loppukeväästä meillä oli mukana ikävämpi juttu vatsahaavan takia. Vatsahaavan kontrollikäynnillä toukokuun lopulla vatsa oli parantunut hyvin ja pystyimme palata takaisin normaaliin treenin. 

Kesä sai startin 28.5.2021 Virpiniemessä Marko Björsin rataharjoituksissa pararatsastuksen henkilökohtaisella ohjelmalla, josta saimme mukavaa palautetta ja kivat prosentit.

Lauantaina osallistuimme aluetason kotikilpailuihin, jossa starttasimme kilpailujen ulkopuolella saman ohjelman, mitä perjantaina. Rata ei mennyt kovinkaan hyvin, sillä meille tuli yksi väärinratsastus ja muutama rikko. Paremmalla energialla jatkoimme sunnuntain starttiin ja luokkana oli avoin He A kenttäratsastusohjelma N:o 6 2009. Hevonen oli mukava ja ratsastajakin paremmin kartalla. Tulokseksi saimme 62,917%. Tältä kilpailu-/treeniviikonlopulta tavoitteena oli saada vain rutiinia aidoissa ratsastamisesta. 

Ensimmäiset kansalliset kilpailut Ypäjällä

Kilpailujen jälkeen jatkoimme treenaamista kohti kansallisia Ypäjä Summer Festival-kilpailuja, jotka olivat 11-13.6.2021. Siellä starttasimme perjantaina He A:2, josta tulokseksi 61.293%. Lauantaina oli välipäivä ja sunnuntaina vuorossa oli pararatsastuksen henkilökohtainen ohjelma. Fidel säikähti juuri ennen lähtömerkkiä, jonka takia hevonen oli jännittynyt säikähdyskohdassa. Tämä tietenkin harmitti, sillä hevonen tuntui tosi hyvältä verkassa ja itsellänikin oli tosi hyvä fiilis. Jännittyneisyys rokotti pisteitä. Tulokseksi saimme 64,024%, johon olen kuitenkin ihan tyytyväinen. 

Kilpailujen jälkeen Fidel pääsi kahden viikon laidunlomalle kotikaupunkiini Haapavedelle. Laidunloman jälkeen treenasimme Haapavedellä itsenäisesti kohti Suonenjoen kansallisia pararatsastuskilpailuja, jotka olivat 3.7.2021. 

Laura ja Fidel palkintojenjaossa Virpiniemessä

Ensimmäinen voitto Suonenjoella

Suonenjoella menimme kaksi luokkaa samana päivänä. Ensin oli pararatsastuksen joukkueohjelma, josta saimme 62,5%. Hevonen oli radalla hyvin jännittynyt ja meinasin keskeyttää radan moneen otteeseen. Rataan en ole kovin tyytyväinen, sillä hevonen ei tuntunut hyvältä ratsastaa jännittyneisyyden takia. Toisena ratana meillä oli pararatsastuksen henkilökohtainen ohjelma, josta saimme 63,781%. Tällä radalla Fidel oli rento ja todella mukava. Itse unohdin peruutuksen, joka rokotti pisteitä. Tulokset riittivät kuitenkin molemmissa luokissa voittoon, joka lämmitti mieltä valtavasti! Tämä oli meidän ensimmäinen voitto ja vielä tuplana!

Suonenjoelta ajoimme tyytyväisenä takaisin Ouluun valmistautumaan seuraaviin kansallisiin pararatsastuskilpailuihin, jotka olivat Virpiniemessä 9-11.7.2021. Perjantaina oli pararatsastuksen joukkueohjelma, josta 64,813%. Lauantaina pararatsastuksen henkilökohtainen ohjelma, josta 65,691% ja sunnuntaina pararatsastuksen vapaaohjelma, josta 67,267%. Fidel liikkui todella mukavasti jokaisena kilpailupäivänä ja saimme joka päivältä meidän ennätysprosentit. Ja mikä ihanaa, perjantaina ja lauantaina sijoituimme luokissa toiselle sijalle! 

Landelle huilaamaan

Virpiniemen kilpailujen jälkeen Fidel sai hengähtää ja huilata 1 ja puoli viikkoa kotona Oulussa. Hevosen loman aikana minäkin otin vähän lomaa. Keskiviikkona 21.7.2021 aloimme palailla kevyesti treenin pariin. Nyt treenaamme aktiivisesti kauden pääkilpailuja eli pararatsastuksen SM-kilpailuja kohti, jotka ovat 27-29.8.2021 Hyvinkäällä. 

Tänä kesänä on tapahtunut melko paljon. Matkustettu, kilpailtu, treenattu, palauduttu, rentouduttu ja lomailtu. Loppukevään vatsahaavaongelman myötä olen pyrkinyt olemaan entistä enemmän tarkkana Fidelin hyvinvoinnin kanssa, jotta hevosella olisi mahdollisimman miellyttävää treenata, matkustaa, kilpailla ja ylipäätään tehdä kaikkea minun kanssa.

Pyritään pitämään itsestämme sekä hevosystävistämme hyvä huoli ja pidetään tekeminen miellyttävänä!<3