Kevään kuulumisia

Ensimmäiset kansainväliset kisat Tanskassa

Ensimmäiset kansainväliset kilpailut ovat takanapäin. Matka Tanskaan Blue Hors:lle kilpailupaikalle onnistui hienosti ja hevonen käyttäytyi todella rauhallisesti ja fiksusti koko kilpailujen ajan. 

Kansainvälinen paraluokitus tehdään ensimmäisen kansainvälisen kilpailun yhteydessä, joten se tehtiin näissä kilpailuissa. Paraluokitus ja hevosen vet check sujuivat hyvin ja pääsimme starttaamaan kilpailut perjantaina joukkueohjelman parissa.

Radat menivät ihan ok, muutama ikävä virhe tuli molempina päivinä. Paransimme kuitenkin tulosta toisena päivänä ja siihen  olen tyytyväinen. Taso oli korkealla ja oli hienoa päästä näkemään lajimme kärkiratsastajien suorituksia.

Paluumatkalla Prinssi loukkaantui laivalla

Paluumatka laivalle saakka onnistui hyvin ja ongelmitta. Loppumatka kuitenkin oli ikävä. Laivan autokannella Prinssi säikähti jotain hevosautossa, sattui ikävä onnettomuus ja se loukkasi takajalkansa. 

 

Hevoselle matka oli hyvin rankka. Teimme kaiken mahdollisen Prinssin hyvinvoinnin eteen hyvässä yhteistyössä joukkueen, Suomen ja Långnäsin eläinlääkäreiden, laivahenkilökunnan sekä pelastuslaitoksen kanssa. Hevonen saatiin turvallisesti pois autosta ja kiidätettiin välittömästi hevossairaalaan tutkittavaksi.

 

Jäimme Prinssin kanssa Pia ja Ari Reitin luokse Uudellemaalle, sillä Prinssi oli viikon ajan karsinalevossa, minkä jälkeen se tutkittiin eläinlääkärissä uudelleen. Oikean takajalan hankositeen sisähaarassa on lievä vaurio.

Prinssi kävelee nyt kuntoutusohjeiden mukaan 6 viikkoa ja sen jälkeen käymme kontrollissa. Onnettomuus laivalla oli vakava, joten vamma on todella pientä suhteessa siihen mitä sattui.

Kilpailukausi on tauolla Prinssin toipumisen ajan

Onnettomuuden takia emme voineet palata takaisin Ouluun, sillä se olisi ollut liian rankkaa Prinssille. Asumme tällä hetkellä Uudellamaalla Reittien tilalla.

Täällä hevonen pääsee kuntoutumaan hyvissä ja rauhallisissa olosuhteissa. Reiteistä on ollut valtava iso apu tässä tilanteessa, valtavan suuri kiitos!

Mitä käy kilpailukaudelle ja treeneille?

Kilpailukalenterissa meillä oli suunnitelmissa lähteä Norjaan Kristiansandiin KV-kilpailuihin huhti-toukokuussa. Joudumme jättämään nämä kilpailut väliin ja keskeyttämään kilpailukauden. Nyt täytyy keskittyä hevosen kuntouttamiseen. 

Kilpailukausi on Prinssin kanssa tauolla siihen saakka, että se on kunnossa. Toivon, että kuntoutuminen etenee hyvin, ja pääsemme treenaamaan ja jatkamaan kilpailukautta.

Yhtenäinen treeni- ja kilpailukausi olisi ollut tärkeä, jotta sekä minä että hevonen pääsemme tutustumaan rauhassa ulkomaanmatkoihin ja kansainvälisiin kilpailuihin. Se olisi ollut hyvä pohja ensi vuoden kilpailukaudelle.

Ensi vuosi on meille todella tärkeä, sillä meidän on saatava tuloksia Pariisia ajatellen.

Treenit jatkuvat lainahevosella ja hieman soveltaen

Valtavaa ratsastustaukoa ei onneksi tule, sillä Pialla on toinen hevonen Hugo. Hugon kanssa pääsen treenaamaan ja ratsastamaan sillä välin kun Prinssi toipuu. On todella mahtava tilaisuus, että pystyn ylläpitämään ja kehittämään omia ratsastuksellisia taitojani Hugon kanssa. 

Kotivalmentajani Arto-Pekka Heino asuu Oulussa, joten hän ei nyt pysty valmentamaan minua viikoittain pitkän välimatkan takia. Arton kanssa on mietitty kuviot tähän tilanteeseen sopiviksi, joten valmennusasiat ovat kunnossa.

Myös oheistreenit, kiropraktikot ja hieronnat käydään läpi Iidan, Jimmyn, Liisan ja Maijun kanssa. 

Harrastaminen elävän olennon kanssa on arvaamatonta

Lajimme on haavoittuvainen, sillä tässä lajissa on kaksi elävää olentoa, joiden molempien täytyy olla kunnossa. Hevosten liikkeitä ei pysty päättämään tai hallitsemaan, ja tämä varmaan on se yksi asia miksi hevosurheilu on niin kiehtovaa. 

Tällaiset onnettomuudet ovat harvinaisia, ikäviä ja surullisia. Onnettomuudessa rikkoutui myös paljon tavaraa ja varusteita, muun muassa kypärät ja kisakaappi. Eläinlääkärikulujen lisäksi tästäkin tuli suuria taloudellisia kustannuksia.

Tilanne on kurja, mutta olen todella huojentunut, että hevonen on hengissä ja pirteä.