Tapahtumarikas kevät


Asioiden uudelleen järjestämisä

Moni on saattanut miettiä, mitä nyt oikein tapahtuu ja miksi me muutimme Ratsastuskeskus Ainoon Järvenpäähän? Tässä on tapahtunut paljon kaikenlaista vajaan puolen vuoden sisällä. Suunniteltuja sekä suunnittelemattomia asioita.

 

Palataan ajassa taaksepäin. Lähdimme Prinssin kanssa helmikuun lopulla treenaamaan ja kilpailemaan Ypäjälle, josta jatkoimme matkaa kilpailuihin kohti Tanskaa. Kilpailujen jälkeen oli tarkoitus palata kotiin Ouluun.

 

Asiat ei kuitenkaan mennyt suunnitellusti. Laivalla sattuneen onnettomuuden vuoksi emme voineet palata Prinssin kanssa kotiin. Jäimme Etelä-Suomeen, jossa Prinssi sai toipua rauhallisessa ympäristössä kilpailuista tutun hevosen Sepon kanssa (sekä muiden Pian hevosten).

 

Prinssin loukkaantuminen ei ole ollut minulle helppo asia. Se on ollut kauheaa. Vasta hankittu älyttömän tärkeä oma hevonen loukkaantuu ja menee niin huonoon kuntoon lyhyessä ajassa. Sitä vain miettii, että miksi? Miksi minulle käy näin? Miksi ensimmäinen KV-kilpailu päättyy näin ikävästi? Kuinka tästä kaaoksesta selviää?

 

Onnettomuudesta seurasi paljon asioiden selvittelyä. Tämä on ollut rankkaa henkisesti että taloudellisesti. Hevosen loukkaantumisen lisäksi suurin osa mukana olleista tavaroista hajosi ja eläinlääkärikulut ovat hintavia. Minun täytyi käydä heti Suomeen paluun jälkeen melko usein Oulussa, koska asuin siellä ja oli paljon tehtävää. Minua odotti mm. muutto, sillä muutimme ystäväni kanssa omiin asuntoihin. 

Kaiken tämän rinnalla halusin tehdä mahdollisimman normaalisti töitä, koulua, hoitaa yhteistyöasioita, ylläpitää treenejä ja tietenkin hoitaa heppoja. Työt minulla loppui toukokuussa, mutta opinnot jatkuvat vielä syksyyn.

 

Uusia mahdollisuuksia

Elämäntilanteet muuttuvat kaikilla ihmisillä ja Pia tarjosi minulle upeaa mahdollisuutta kilpailla ja treenata tämän kauden hänen hienolla kilpahevosella Supremolla, tutummin Sepolla. Tällaisesta tilanteesta ei pysty kieltäytymään.

 

Asiat alkoivat selkeytyä. Hevosten takia päätin jäädä Etelä-Suomeen. Aloimme etsimään minulle sekä hevosille sopivaa paikkaa, jossa olisi hyvät puitteet treenata. Muuttoa Oulusta Etelä-Suomeen mietittiin paljon läheisten ihmisten ja valmentajien kanssa, mikä olisi järkevä ratkaisu tähän tilanteeseen. Tietenkin lopullinen päätös on minun. Haluanko muuttaa, mitä haluan tehdä ja missä asua.

 

Kävimme katsomassa muutamia tallipaikkoja. Päädyimme Järvenpäähän Ainoon. Se tuntui sopivimmalta ratkaisulta ja samasta pihapiiristä löytyi minulle asunto. Prinssi ja Seppo asuvat nyt Ainon ylätallissa, jossa hoidan ne itse.

 

Kun muutto oli takana ja pääsin nukkumaan omaan sänkyyn ensimmäistä kertaa helmikuun jälkeen, pystyin hengittämään syvään ja olo hiukan keveni. Vaikka tässä on tapahtunut myös mukavia asioita, on kevät ollut minulle rankka.

Yksi unelmani toteutui

Kun muutto oli takana, pystyin katsomaan ajassa taaksepäin ja miettiä, mitä kaikkea tässä on tapahtunut. 

Pia laittoi minulle viestiä: ”Sä oot sanonut mulle, että haluut elää sellaista elämää, että ainoastaan treenaat ja kilpailet. Nyt sä oot siinä pisteessä. Sun unelma toteutui.”

Kun luin tuon viestin, mun elämä pysähtyi hetkeksi. Tajusin, että se on totta. Yksi pitkäaikainen unelmani on totta. Minulla on käytössä kaksi upeaa hevosta, joiden kanssa treenata ja kilpailla. Olen siis urheilija. Tästä olen haaveillut pienestä tytöstä lähtien. Tämän eteen on nähty paljon työtä. Se ei ole ollut helppoa, mutta kaiken sen vaivan arvoista. En usko sen olevan helppoa aina tulevaisuudessakaan. Nyt kuitenkin aion nauttia tästä ja elää unelmaani!

Ihanaa kesää!