Syksyn muutoksia

Moikka! Syksy on jo hyvin käynnissä ja kylmät ilmat ovat ihan nurkan takana. Täällä Oulussa satoi jo lunta syyskuun puolivälissä… Minulla on kerrottavana aika isoja asioita.

Meidän kilpailukausi päättyi Hyvinkäällä SM-kilpailuihin, mitalisijalle ja erittäin hyvään mieleen. Sieltä palasimme kotiin ja otimme hetken aikaa lomaa. Syyskuun lopussa meillä oli  maajoukkuekatsastukset, ja nyt pararatsastuksen maajoukkuepaikka on taskussa. 

Kun katson taaksepäin kulunutta vuotta, en tiedä mitä sanoa, huikea vuosi! Fidelin kanssa tuli hienoja saavutuksia, naurua, jännitystä, mahtavia kokemuksia ja suurta kehittymistä. Suurin asia, mistä olen älyttömän onnellinen on fiilis, joka on ollut ihan mieletön. Vuoden 2017 jälkeen tämä on ollut iloisin ja positiivisin vuosi, ja tuonut jaksamista ja voimavaroja elämääni. Suurin kiitos siitä menee Fidelille.

Yhteistyö Fidelin kanssa päättyy

Yhteistyö Fidelin kanssa kuitenkin päättyy, ja Fidel palaa kotiin omistajansa Johannan luokse. Sain Fidelin kanssa hienon mahdollisuuden käynnistää kilpaurani, ja nyt on aika etsiä oma hevonen. Tämä varmaan herättää kysymyksen “miksi et osta Fideliä?”. Valitettavasti Fidel ei ole myynnissä. Ensi kaudella tarkoitus on lähteä kansainvälisiin kilpailuihin, joten paineet hevosen hyvinvoinnista, riskit, vastuu ja raha-asiat kasvavat. Jos hevonen ei ole oma, nämä kaikki vaikuttavat sopimusasioihin. Hevosten kanssa toimiessa on aina riski, että jotain sattuu ja se täytyy ottaa huomioon. Viime vuonna minulla ei olisi ollut mahdollisuutta hankkia omaa hevosta. Johanna tarjosi Fideliä minulle, jotta pääsisin alkuun, ja tästä mahdollisuudesta olen äärettömän kiitollinen!

Olisi ollut hienoa jatkaa Fidelin kanssa ja katsoa mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta nyt yhteinen matkamme päättyy. Toivon, että tämä on positiivinen käänne ja oma hevonen löytyy! Olen haaveillut omasta hevosesta jo 13-vuotiaasta lähtien. 

Yhteistyö Fidelin kanssa päättyy hienoihin kokemuksiin. Kolmansissa viimeisimmissä kilpailuissa olimme kärkisijoilla ja teimme ennätyksiä kilpailu kilpailulta. Lopulta saavutimme SM-mitalisijan Hyvinkäällä. Matkamme kruunasi maajoukkuekatsastukset, joista jäi niin kiva fiilis. Hevonen oli koko reissun ajan älyttömän terhakkana ja iloisena, liikkui todella kivasti ja ratsastaminen tuntui upealta. Vaikka aina on kehitettävää, niin teimme Fidelin kanssa parhaamme, ylitimme omat odotukset! 

Jokainen hevonen jättää sydämeen jäljen

Olen elämäni aikana ollut monenlaisten hevosen kanssa tekemisissä ja kaikki ovat erilaisia ja vaikuttaneet minuun eri tavalla. Fidel jättää sydämeeni ison merkin. 

Tykkäsin Fidelistä siitä hetkestä lähtien, kun kipusin sen selkään ensimmäisen kerran, vaikka se ei erityisen hienolta varmastikaan näyttänyt. Kun menimme vuonna 2020 maajoukkuekatsastuksiin, ei meillä edes laukka oikein noussut, mutta meissä nähtiin kuitenkin potentiaalia. Ouluun muuton jälkeen ensimmäinen ratsastuskerta Artsin silmän alla ei ollut ehkä kovin vakuuttava, sillä minä tipahdin.

Minulla oli kuitenkin koko ajan luottavainen fiilis. Yhteistyö vahvistui, tutustuimme Fidelin kanssa toisiimme ja tekeminen alkoi sujua. Tykkäsin Fidelistä päivä päivältä enemmän. 

Oman hevosen etsintä alkaa

Luotin ja luotan Fideliin 100%. Hevonen sai ja saa aina minut hyvälle tuulelle. En osaa sanoin kuvailla, mitä tämä hevonen minulle merkitsee. Siitä tuli minulle äärettömän tärkeä ystävä. Kukaan aiempi hevonen ei ole herättänyt minussa näin paljon tunteita.

Iso kiitos Fidel-ruunalle. Vietämme yhdessä vielä hetken aikaa, ennen kuin Fidel matkustaa kotiin Johannan hoiviin.

Oman hevosen etsinnät ovat alkaneet, ja toivottavasti minulle löytyy pian kiva ja sopiva hevoskaveri, jonka kanssa voin jatkaa kohti unelmia.

Laura ja Fidel syksyisessä maastossa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *